Espoo on valittu älykkäimmäksi yhteisöksi.

Espoo – maailman älykkäin yhteisö

Espoo on väkiluvultaan Suomen toiseksi suurin kaupunki ja kaupunkikeskuksia sillä on viisi. Alueella on erittäin pitkä historia, sillä asutusta alueella on ollut ainakin 8000 vuotta, aina kivikaudelta lähtien.

Tämä kaupunki tunnetaan erityisesti osaamisen ja tutkimuksen keskuksena. Kaupungista löytyykin todella monia kansainvälisten yritysten pääkonttoreita. Maailman älykkäimmäksi yhteisöksi Espoo on puolestaan valittu vuonna 2018.

Kaupungista löytyy myös Aalto-yliopisto. Se on tunnettu etenkin tieteen, talouden ja tekniikan aloilta. Otaniemessä sijaitseva Aalto-yliopisto on tunnettu myös kansainvälisesti. Se on pärjännyt erinomaisesti useissa kansainvälisissä yliopistojen välisissä vertailuissa ja kilpailuissa.

Kulkuyhteydet kaupunkiin ovat erittäin hyvät, sillä Helsingin keskustaan on matkaa vain vartin verran ja Helsinki-Vantaan lentoasemakin sijaitsee ainoastaan puolen tunnin ajomatkan päässä. Täältä on hyvät kulkuyhteydet muualle Suomeen ja liikkuminen on helppoa myös kansainvälisesti, ympäri maailmaa.

Monipuolinen kaupunki – luontoa ja kulttuurielämyksiä

Vaikka Espoo on suuri kaupunki, on kaunis ja upea luonto aina myös lähellä. Täällä voit nauttia ihanista merenrannoista sekä jylhistä erämaista. Myös saaristoelämää pääsee kokemaan Espoon maisemissa. Kaupungin alueelta löytyy myös kymmeniä järviä, kuten esimerkiksi monille tuttu Bodominjärvi. Yhteensä järviä on jopa 73. Kaupungin pohjoispuoli muistuttaakin paljon Järvi-Suomea.

Etelä-Espoossa pääsee nauttimaan saaristosta ja kaupungin pohjoisosasta puolestaan löytyy Nuuksion kansallispuiston upeat erämaat. Nuuksion kansallispuisto on erittäin suosittu käyntikohde, joka soveltuu koko perheelle. Muita upeita luontokohteita ovat Villa Elfvikin luontotalo, Suomen luontokeskus Haltia sekä Espoon saaristo.

Myös kulttuuritarjonta on kaupungissa laajaa. Kulttuurielämyksiä tarjoavat Espoon kaupunginteatteri ja kulttuurikeskus, näyttelykeskus WeeGee sekä modernin taiteen museo Emma. Kaupungissa järjestetään paljon erilaisia kulttuuritapahtumia ja tarjonta niiden saralla on erittäin monipuolinen.

Tekemistä täällä riittää kaikille, lapsiperheistä eläkeläisiin.

Espoosta löytyy kaunista luontoa.

Kotikaupunkipolut – oiva tapa tutustua ympäristöön

Kaupunkipolut ovat reittejä, joiden avulla pääset tutustumaan alueen luontoon, historiaan, arkkitehtuuriin sekä kulttuuriin. Espoon kotikaupunkipoluilta löytyy yhteensä 400 toinen toistaan mielenkiintoisempaa kohdetta. Reitit kulkevat Olarin, Leppävaaran, Matinkylän, Tapiolan, Espoonlahden sekä Espoon keskuksen alueilla.

Kotikaupunkipolut sopivat niin alueen asukkaille kuin myös ulkopaikkakuntalaisille. Ne ovat oiva tapa tutustua kävellen ympäristöön ja sen tarjoamiin palveluihin. Reitit on mahdollista kiertää myös oppaan johdolla.