Lasten kanssa riittää paljon koettavaa Helsingissä

Lasten kanssa Helsingistä löytyy paljon erilaista, milenkiintoista tekemistä. Helsinki tarjoaa elämyksiä perheen pienimmille sekä koko perheelle. Tekemistä lasten kanssa riittää vuoden ympäri, myös sateisina päivinä. Helsingistä löytyy monia käymisen arvoisia paikkoja, jotka on suunniteltu juuri lapsia varten.

Lasten kanssa voi viettää mukavan päivän Helsingissä.

Helsingin Luonnontieteellinen museo – lasten suosikki kohde

Helsingin Luonnontieteellinen museo Etelä-Töölössä on monien suosikkikohde lasten kanssa koettavaksi. Eduskuntatalon takana sijaitseva museo on kävelymatkan päässä rautatieasemalta. Luonnontieteellisen museon tunnistaa sen edustalla olevasta hirvipatsaasta, joka toivottaa vierailijat tervetulleeksi.

Museossa lasten kanssa pääsee tutustumaan luonnon moninaisuuteen. Museossa riittääkin paljon ihmeteltävää ja ihasteltavaa dinosauruksista ryhävalaisiin ja norsuista leijoniin. Lisäksi siellä voi tutustua evoluution aikaansaannoksiin sekä ilmastonmuutoksen vaikutuksiin.

Ratikkamuseo – aikamatka historiaan

Helsingin Ratikkamuseo sijaitsee Töölössä, Kulttuuritehdas Korjaamon yhteydessä. Kaupungin vanhimmassa raitiovaunuhallissa pääsee lasten kanssa ihmettelemään joukkoliikenteen historiaa, katsomaan entisajan filmejä ja kokeilemaan vanhojen ratikkalippujen leimaamista.

Raitiovaunut ovat olleet käytössä Helsingissä yli sadan vuoden ajan ja museo antaa loistavan mahdollisuuden hypätä aikamatkalle ratikoiden ja Helsingin kaupungin historiaan. Istahda lasten kanssa entisajan vanhaan ratikkaan ja lähde mielikuvitusmatkalle vuosien taakse!

Ratikkamuseoon on ilmainen sisäänpääsy.

Lasten kanssa kannattaa käydä tutustumassa ratikkamuseoon.

Sederholmin talo – Lasten oma kaupunki

Sederholmin talo sijaitsee Helsingin ydinkeskustassa, Senaatintorilla. Tästä Helsingin vanhimmasta kivitalosta löytyy nykyisin Lasten kaupunki. Museossa lapset pääsevät leikin avulla kurkistamaan menneisyyteen ja historiaan.

Tutkittavaa eri vuosikymmeniltä ja vuosisadoilta riittää paljon. Museossa pääsee tutustumaan esimerkiksi entisaikojen koulumaailmaan sekä leluihin ja 1700-luvun Sederholmin puotiin. Kaikkiin tavaroihin, mitä Lasten kaupungista löytyy, saa myös koskea.

Lasten kaupunkiin on vapaa pääsy.

Teatterimuseo – matka näytelmien maailmaan

Teatterimuseossa pääsee sukeltamaan näytelmien kiehtovaan maailmaan ja selvittämään miten teatteriesitykset syntyvät. Paikanpäällä lapset pääsevät ihastelemaan teatteriasuja, selvittämään mitä lavastajan työhön kuuluu ja tutustumaan teatterin historiaan. Lapset pääsevät myös itse kokeilemaan taitojaan teatterin saralla ja tekemistä riittää moneksi tunniksi.

Tämä elämyksellinen paikka on myös oiva paikka lasten syntymäpäiväjuhlille. Juhlavieraat pääsevät ohjatusti mukaan näytelmien maailmaan ja pääsevät tutustumaan Teatterimuseon näyttelyihin. Museo sijaitsee Kaapelitehtaalla.

Lasten kanssa kannattaa vierailla teatterimuseossa.

Helsingin Leikkiluola – liikunnallisia elämyksiä kaupungin alla

Hakanimen torin alta löytyy Helsingin suosituin sisäleikkipaikka, Leikkiluola. Leikkiluola sijaitsee Arena Centerin yhteydessä. Paikka tarjoaa aktiviteetteja kaikenikäisille, ympäri vuoden.

Leikkiluolasta löytyy muun muassa erilaisia liukumäkiä, labyrintti, monitoimipelikenttä sekä trampoliinialue. Perheen pienimmille on rakennettu oma pienten lasten leikkialue. Tekemistä täällä riittää pitkäksi aikaa, säällä kuin säällä. Leikkiluola soveltuu hyvin myös syntymäpäivien viettoon.

Fallkullan kotieläinpiha – koko perheen retkikohde

Fallkullan kotieläinpiha on koko perheen retkikohde, jossa pääsee tutustumaan maatilan elämään ja eläimiin. Lapsilla on mahdollisuus osallistua myös esimerkiksi eläinten hoitoon sekä navettatöihin. Kotieläinpihalta löytyy niin lampaita, kanoja, vuohia, kissoja, possuja kuin myös hevosiakin.

Fallkullan kotieläinpiha sijaitsee Malminkaaressa. Tapanilan juna-asemalta kävelymatkaa sinne on noin vartin verran.

Lasten kanssa voi viettää mukavan päivän eläintilalla.

Annantalo – taideopetusta lapsille ja nuorille

Helsingin ydinkeskustassa sijaitseva Annantalo on erityisesti lapsille ja nuorille suunnattu taidekeskus. Annantalo tarjoaa erilaisia tapahtumia, esityksiä, tanssia, taideopetusta ja näyttelyitä koko perheelle. Erityisen suosittu tapahtuma on elokuussa järjestettävä Lasten taiteiden yö.

Annantalo tekee myös paljon yhteistyötä koulujen kanssa. Tavoitteena on, että lapsille ja nuorille on paikka, jossa he saavat positiivisen ilmapiirin kulttuurin ja taiteen kokemiseen.

Taidekeskus sijaitsee Kampin kauppakeskuksen vieressä, joten sinne on hyvät julkisen liikenteen kulkuyhteydet.