Hyvinkään upea kirkko kaupungin maamerkki.

Hyvinkää – osa Helsingin metropolialuetta

Hyvinkää on osa Helsingin metropolialuetta ja se kuuluu myös Uudenmaan maakuntaan. Asukkaita siellä on noin 47000. Kaupunki onkin Uudenmaan viidenneksi suurin. Tästä pienestä kaupungista löydät kaiken tarvittavan ja palvelut ovat helposti saavutettavissa mistä päin kaupunkia tahansa.

Hyvinkäälle on loistavat kulkuyhteydet niin junalla kuin autollakin liikuttaessa. Helsinkiin on matkaa vain noin 45 minuuttia. Kaupungissa on myös hyvin toimiva paikallisliikenne, jonka avulla on helppo kulkea Hyvinkään sisällä.

Kaupungilla on pitkä historia

Hyvinkään historia ajoittuu aina vuoteen 1495. Tuolta ajalta löytyvät ensimmäiset maininnat Hyvinkäänkylästä. Rautatie valmistui alueelle vuonna 1862, mikä vaikutti paljolti kaupungin kehittymiseen.

Vuonna 1917 Hyvinkää itsenäistyi kunnaksi ja samalla siitä tuli osa Uuttamaata.

Paikkakunnalla ovat aikojensaatossa asuneet kuuluisat taiteilijat Yrjö Saarinen, Helene Schjerfbeck sekä Tyko Sallinen.

Hyvinkää on ollut monien taiteilijoiden kotipaikkakunta.

Kaupunki tarjoaa paljon erilaisia aktiviteetteja

Hyvinkäältä löydät monia käymisenarvoisia paikkoja, joissa kannattaa ehdottomasti pistäytyä. Tekemistä riittää niin shoppailua rakastaville kuin myös liikuntaintoilijoille.

Hyvinkään maamerkkinä voidaan pitää kaupungin erikoista, mutta upeaa kirkkoa. Pyramidinmuotoista kirkkoa kannattaa käydä ihailemassa. Kirkko on otettu käyttöön vuonna 1961 ja sen on suunnitellut Aarno Ruusuvuori.

Kauppakeskus Willa tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet ostostentekoon. Kauppakeskus avattiin vuonna 2012 ja sieltä löytyy yli sata liikettä. Willa sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella, Hyvinkään juna-aseman läheisyydessä. Kauppakeskuksesta löydät myös viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita.

Paikkakunnalta löydät myös Suomen rautatiemuseon. Museossa pääset tutustumaan Suomen rautateiden historiaan. Rautatiemuseo soveltuu erinomaisesti ajanviettoon koko perheelle.

Kaupungin taidemuseo puolestaan tarjoaa ihmeteltävää ja ihasteltavaa taiteenystäville. Taidemuseo sijaitsee kaupungin ydinkeskustassa. Näyttelyissä on esillä esimerkiksi paikallisten taiteilijoiden tuotantoa sekä suomalaista taidetta.

Monipuoliset liikunta- ja harrastusmahdollisuudet

Hyvinkäältä löydät monipuoliset ulkoilu- ja harrastusmahdollisuudet. Kaunis ja monipuolinen luonto tarjoaa hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen. Monet urheiluseurat puolestaan antavat mahdollisuuden kokeilla eri harrastusmahdollisuuksia ohjatusti. Eri lajeja pääset kokeilemaan aina voimistelusta pesäpalloon.

Liikunnasta ja luonnosta kiinnostuneiden kannattaa vierailla erityisesti Sveitsin alueella. Sveitsin alueen kaunis luonnonpuisto on etenkin hyvinkääläisten suuressa suosiossa. Alueella toimii myös Sveitsin laskettelukeskus. Sveitsin hiihtokeskus tarjoaa oivat olosuhteet lasketteluun, lumilautailuun ja muihin talvilajeihin.

Hyvinkäällä pääset pelaamaan ja katsomaan pesäpalloa.