Kiteellä on upea luonto.

Kitee – sympaattinen pieni kaupunki

Kitee tarjoaa kävijöilleen paljon tekemistä ja nähtävää. Täällä voit nauttia luonnon rauhasta, Pohjois-Karjalan vieraanvaraisuudesta, monipuolisista liikuntapalveluista sekä herkullisesta karjalaisesta ruoasta. Kitee sopii hyvin kohteeksi kaiken ikäisille, niin perheille kuin myös kaveriporukoille.

Kiteeltä löydät paljon tekemistä ja nähtävää

Kiteellä riittää tekemistä ihan jokaiselle. Pakkaa retkeilytavarat mukaan ja lähde ihailemaan Pohjois-Karjalan upeaa luontoa. Aikaa voit viettää myös eläinpuistossa tutustuen eri eläimiin tai suunnata katsomaan uusimpia elokuvia elokuvateatteriin.

Retkeile paikkakunnan kauniissa luonnossa

Kiteen upeasta luonnosta ja ulkoilusta pääset parhaiten nauttimaan paikkakunnan monilla luontopoluilla. Luontopoluilla voit tutustua esimerkiksi Kesälahden, Pajarinmäen sekä Hutsin alueisiin. Osa luontopoluista on helposti kuljettavissa myös talviaikana.

Kinohovi Kitee tarjoaa laadukkaita elokuvia

Kinohovi Kitee on 184 paikkainen viihtyisä elokuvateatteri kaupungin keskustassa. Kinohovi kuuluu Savon Kinojen elokuvateattereihin. Täällä pääset katsomaan tunnettuja kotimaisia ja ulkomaisia elokuvia viihtyisässä miljöössä.

Elokuvavalikoima on laaja ja viihtyisyyttä luo myös elokuvateatteri Kino-Hovin mukava henkilökunta. Ajankohtaisen elokuvatarjonnan voi käydä tarkistamassa Savon Kinot- nettisivuilta.

Kiteellä on oma elokuvateatteri.

Kiteen eläinpuisto sijaitsee Pajarinhovissa

Jos haluat tutustua eri eläinlajeihin, ota suunnaksi Kiteen eläinpuisto. Kitee Zoo sijaitsee Pajarinhovin yhteydessä. Täällä pääset näkemään jopa 50 eri eläinlajia. Lisää eläinpuistosta voit lukea täältä.

Kiteen Karhu – nauti musiikista ja hauskanpidosta

Jos tanssijalkaa alkaa vipattamaan, kannattaa iltaa lähteä viettämään Kiteen Karhuun. Tämä legendaarinen illanviettopaikka kaupungin keskustassa on tunnettu myös paikkakunnan ulkopuolella. Täällä pääset nauttimaan hyvästä musiikista, live-esityksistä sekä laulamaan karaokea.

Nauti kuntoilusta ja virkistäytymisestä

Kitee antaa hyvät puitteet myös kuntoiluun sekä virkistäytymiseen. Paikkakunnalta löydät muun muassa kattavat kuntosalipalvelut sekä monipuolisen urheilu- ja uimahallin.

VesPeli Kitee tarjoaa monipuoliset liikuntapalvelut

VesPeli Kitee on paikkakunnan oma liikunta- ja virkistyspaikka. Täällä pääset nauttimaan kuntoilusta kuntosalilla sekä uimisesta uimahallin puolella.

VesPelistä löydät kaupungin uimahallin lisäksi monipuoliset liikuntatilat. Kiteen uimahallista löydät perinteisten uima-altaiden lisäksi vesiliukumäen sekä rentouttavan porealtaan.

Kuntoilun jälkeen voit hengähtää VesPelin viihtyisässä kahviossa nauttien virvokkeista ja purtavasta. VesPeli on auki maanantaista perjantaihin.

Jos nautit kylpylätunnelmasta ja uimisesta, kannattaa harkita vierailua myös Kiteen kylpylässä. Tämä kylpylä sijaitsee lomakeskus Pajarinhovissa. 

Viilinki Kitee – suosittu valmennuskeskus

Viilinki Kitee on valmennuskeskus, joka tarjoaa muun muassa ryhmäliikuntaa sekä yksilövalmennusta. Viilingistä löydät myös monipuolisen kuntosalin.

Kiteellä pääset kuntoilemaan helposti.

Nälän yllättäessä suuntaa syömään kaupungin ravintoloihin

Kiteeltä löydät monipuoliset ravintola- ja kahvilapalvelut. Ravintoloita ja kahviloita löytyy paikkakunnalta useita, joten nälän yllättäessä löydät helposti paikan, johon suunnata nauttimaan paikallista karjalan herkuista sekä kansainvälisemmistä ruoista.

Ravintola Pajokka Kitee – nauti maukkaasta kebabista

Ravintola Pajokka on suosittu ravintola paikallisten keskuudessa. Ravintola sijaitsee kaupungin keskustan tuntumassa, keskustien vieressä. Paikka on tunnettu erityisesti herkullisista kebabruoista.

Täällä pääset nauttimaan myös hyvästä lounaasta sekä maistuvista pizzoista ja pasta-annoksista. Annokset ovat täällä isoja ja hinta-laatusuhde on erittäin hyvä. Ruoat voit tilata myös kätevästi mukaan otettaviksi.

Hotelli Kiteenhovi – ruokaa paikallista raaka-aineista

Hotelli Kiteenhovissa nautit maukkaan lounaan tai tilaat muita maistuvia ruokia suoraan ruokalistalta. Kiteenhovin ravintolalla on erinomainen maine ja sen ruokia on jopa kehuttu paikkakunnan parhaiksi. Ravintolan ruoissa käytetään paikallisia raaka-aineita.

Miksi suunnata Kiteelle?

Kitee tarjoaa paljon tekemistä, palveluita sekä aktiviteetteja. Tekeminen ei tällä pienellä paikkakunnalla lopu heti kesken. Ota suunnaksi Kitee ja tule nauttimaan elämästä Pohjois-Karjalassa.