Lasten kanssa Espoossa

Espoossa riittää tekemistä lasten kanssa kesästä talveen koko perheelle. Lasten Espoo tarjoaa monenlaista tekemistä. Lukuisien tapahtumien lisäksi kaupungista löytyy monia leikkipaikkoja ja puistoja, joissa viettää aikaa lasten kanssa.

Lasten kuttuurikeskus Aurora – Monipuolista kulttuuritarjontaa

Lasten kanssa Espoossa kannattaa pistätyä myös Lasten kulttuurikeskus Aurorassa. Se sijaitsee Espoon Järvenperässä ja on oiva kohde koko perheelle, niin lapsille kuin myös aikuisillekin. Kulttuurikeskuksessa järjestetään tapahtumia teatterin, musiikin ja taiteen saralla. Lisäksi siellä pidetään erilaisia taidepajoja sekä kursseja, jotka tarjoavat osallistujilleen monia elämyksiä.

Kulttuurikeskus Auroran pihapiiri ja sen historiallinen kortteli ovat jo itsessään kiehtova käyntikohde lasten kanssa Espoossa. Pihapiiriin kuuluvat vanha Meijeri, Taidetalo sekä Tilanhoitajantalo, jotka soveltuvat erinomaisesti erilaisten juhlien, kokouksien ja tilaisuuksien järjestämiseen. Naapurustosta löytyy myös upea Träskändan kartano.

Suomen lelumuseo Hevosenkenkä – Matka lelujen historiaan

Tapiolasta löytyvä Suomen lelumuseo Hevosenkenkä on koko perheelle suunnattu museo, jonka tavoitteena on tarjota elämyksiä kaikenikäisille. Museo on erikoistunut leikki- ja lelukulttuuriin. Hevosenkenkä on suosittu kohde lasten kanssa Espoossa käytäväksi.

Lelumuseossa pääset tutustumaan lelujen historiaan aina 1800-luvulta lähtien. Lisäksi sieltä löytyy paljon lapsuuteen sekä leikkiperinteisiin liittyvää aineistoa. Paikka sijaitsee näyttelykeskus WeeGeen yhteydessä.

Lelumuseo Hevosenkengästä löydät monia toiminnallisia pisteitä, jotka suorastaan houkuttelevat leikkimään. Suosittuja pisteitä lasten kanssa ovat erityisesti keppihevostalli sekä liukumäki ja ruutuhyppelypaikka.

Seikkailupuisto Huippu – Minigolfia ja kiipeilyä puiden latvoissa

Seikkailupuisto Huippu tarjoaa vauhdikkaita seikkailuja lasten kanssa Espoossa, Leppävaarassa. Seikkailupuistossa on mahdollista päästä kiipeilemään yläilmoihin Tarzanin lailla tai pelaamaan golfia seikkailuradalle.  Aikaisempaa kokemusta ei tarvitse olla.

Puiston eritasoiset radat kulkevat 4–18 metrin korkeudessa. Yläilmoissa seikkailijat pääsevät testaamaan tasapainotaitojaan huojuvilla silloilla ja ryömimään erilaisissa tunneleissa. Radan päättää huima loppuliuku yläilmoissa, vaijerin varassa. Radoilla pääsee haastamaan itsensä ja nauttimaan ulkoilmasta.

Alle 110 senttiset lapset voivat kiertää ratoja ainoastaan aikuisten seurassa ja minimipituus on 100 cm.

Seikkailugolfin minigolfradat tarjoavat monipuoliset radat pelaamiseen. Golfradalta löytyy esimerkiksi upeita maisemaelementtejä sekä vesieste. Rataan kuuluu myös pieni lauttamatka. Seikkailugolf sopii kaikenikäisille.

Serena – Tekemistä ympäri vuoden

Pohjois-Espoossa sijaitseva Vesipuisto Serena on Pohjoismaiden suurin ympärivuotinen vesipuisto. Serena soveltuukin loistavasti koko perheen lomakohteeksi, sillä tekemistä riittää vesipedoille useammaksikin päiväksi. Altaita ja liukumäki löytyy niin sisältä kuin ulkoakin.

Vesipuiston yhteydessä sijaitsee Espoon Hiihtokeskus Serena Ski. Laskettelukeskuksen rinteet sopivat hyvin myös perheen pienimmille. Laskettelukeskuksessa on mahdollisuus osallistua myös hiihtokouluun ja tutustua lajiin ammattimaisten opettajien kanssa.