Suomen upea luonto

Matkailu Suomessa – upeita elämyksiä jokaiselle

Matkailu Suomessa tarjoaa elämyksiä jokaiselle. Suomi onkin upea matkailumaa, josta löytyy lukuisia, toinen toistaan hienompia matkailukohteita Helsingistä aina pohjoisimpaan Lappiin asti. Tästä huolimatta monet suuntaavat lomillaan ulkomaille, vaikka ympäri Suomen löytyy toinen toistaan hienompia nähtävyyksiä sekä upeita elämyksiä tarjoavia kohteita, henkeäsalpaavasta luonnosta puhumattakaan. Matkailu Suomessa tarjoaa paljon erilaista tekemistä ja koettavaa. Kotimaanmatkailu soveltuu erinomaisesti niin lapsiperheille, kaveriporukoille kuin myös yksinmatkustaville. Matkailu kotimaassamme onnistuu helposti omalla autolla tai julkisen liikenteen avulla.

Matkailu Suomessa tarjoaa tekemistä ja koettavaa ympäri vuoden

Matkailu Suomessa tarjoaa monenlaisia seikkailuja ympäri vuoden. Kotimaan matkailun toivoisikin nostavan enemmän suosiotaan. Kesäisin tuhansien järvien maa houkuttelee suuret väkijoukot kesämökeille, syksyisin retkeillään ruskan upeissa väreissä, talvella nautitaan talvilajien tarjoamasta jännityksestä ja keväisin ihastelleen luonnon heräämistä talviunilta.

Oman lisänsä kotimaan matkailuun tuovat monet suositut tapahtumat, kuten jokakesäiset festarit ja perinteiset urheilutapahtumat. Matkailu Suomessa tarjoaa kulttuurinnälkäisille puolestaan lukuisia museoita ja teattereita kierrettäväksi. Oman lisänsä tuovat Unescon maailmanperintökohteet. Monet historialliset kohteet puolestaan tarjoavat aikamatkoja vuosikymmenien taakse.

Perheen pienimmille huvipuistot tarjoavat vauhdin hurmaa ja vesipuistoissa pääsee virkistäytymään kesän kuumimpina hellepäivinä. Eläintarhoissa ja -puistoissa pääsee puolestaan tutustumaan tuttuihin ja vähän tuntemattomampiin eläimiin.

Etelä-Suomi

Etelä-Suomen maisema-alueeseen kuuluvat Uusimaa, Itä-Uusimaa, Etelä-Karjala sekä Kymenlaakso. Suomenlahti, Salpausselät ja itäraja rajaavat selkeästi koko Etelä-Suomen alueen.

Etelä-Suomessa kulkuyhteydet ovat erittäin hyvät, joten liikkuminen ja matkailu on erittäin helppoa.

Vaikka Etelä-Suomi on varsinkin pääkaupunkiseudulla tiheästi asuttua, on alueelta mahdollista löytää upeita luontokohteita ja kansallispuistoja sekä päästä nauttimaan maalaiselämästä. Etelä-Suomessa on myös monia kulttuurihistoriallisia kohteita ja muita houkuttelevia nähtävyyksiä.

Järvi-Suomi

Järvi-Suomen muodostavat Etelä- ja Pohjois-Savo, Pirkanmaa sekä Päijät- ja Kanta-Häme.

Järvi-Suomesta löydät paljon vesistöjä metsäalueita ja kaunista luontoa. Täällä sijaitsee muun muassa Suomen suurin järvi, Suur-Saimaa. Järvi-Suomi on myös erittäin suosittua matkailu- ja mökkialuetta.

Upeat maisemat ja monipuoliset aktiviteetit houkuttelevatkin vuosittain matkailijoita runsain joukoin Järvi-Suomeen, aina ulkomaita myöten.

Matkailu Suomessa tarjoaa toinen toistaan upeampia auringonlaskuja.

Saaristo-Suomi

Saaristo-Suomeen kuuluvat Ahvenanmaan, Satakunnan ja Varsinais-Suomen alueet. Saaristo-Suomen suurimpia kaupunkeja ovat satamakaupungit Pori, Turku sekä Rauma. Tärkeitä elinkeinoja alueella ovat matkailu, maanviljely ja maatalous.

Matkailessa Saaristo-Suomessa löydät upeita saaristoja, rannikkoja sekä merenrantoja ja perinneympäristöjä. Matkailu tuo alueelle matkailijoita erityisesti kesäisin, jolloin se täyttyy lomailijoista.

Vaara-Suomi

Vaara-Suomeen kuuluvat Kainuun, Pohjois-Karjalan ja Koillismaan alueet. Matkailu Vaara-Suomessa tarjoaa paljon mäkisiä maastoja, ylänköjä, vaaraoja ja jäännösvuoria. Alue on kaunista, mutta karua erämaamaisemaa. Suurimpia kaupunkeja Vaara-Suomessa ovat Joensuu ja Kajaani.

Vaara-Suomi on harvaan asuttua aluetta, jossa kaunis luonto ja rauha hurmaavat. Alue soveltuu erinomaisesti myös sienien ja marjojen poimintaan. Vaara-Suomesta löytyy monia kulttuuriperinnekohteita ja sieltä ovat peräsin monet kansallisperinteemme.

Matkailu Suomessa vie upeisiin luonotkohteisiin.

Lappi

Lappi on Suomen suurin maisema-alue. Lapissa yhdistyvät erämaat, tunturit sekä puuttomat aapasuot. Lapin arktinen luonto ja kansallispuistot tarjoavatkin matkailuun omanlaistansa eksotiikkaa, joka houkuttelee matkailijoita ja turisteja alueelle ympäri vuoden.

Lapissa pääsee tutustumaan myös saamelaiseen perinnekulttuuriin

Matkailu Suomessa johdattaa upeaan talviseen Lappiin.

Pohjanmaa

Pohjanmaan maakunta-alue muodostuu Pohjanmaan alueista ja Lapin lounaisosista. Matkailemalla Pohjanmaalla löydät laajoja tasankoja sekä suuria lakeuksia. Asutus on muodostunut suurimmaksi osaksi jokien varrelle.

On hyvä muistaa, että monessa Pohjanmaan rannikkokunnassa ja kaupungissa äidinkieli on ruotsi