Helsinki on monipuolinen ja kaunis kaupunki

Monipuolinen Helsinki – upea pääkaupunkimme

Monipuolinen Helsinki on kaunis pääkaupunkimme ja oiva kohde vapaapäivien viettoon ja nähtävyyksien kiertelyyn. Nähtävää riittää vaikka kuinka paljon, eikä tekeminen lopu hetkessä. Koettavaa riittää ympäri vuoden.

Pääkaupunkimme tarjoaa kulttuurielämyksiä, taidetta, tanssia ja musiikkia. Kaupunki on myös täynnä toinen toistaan upeampia ravintoloita sekä tunnelmallisia kahviloita. Helsingistä löydät myös monipuoliset majoituspalvelut ja hotelleja löytyy monista eri hintaluokista.

Helsingissä liikkuminen on helppoa ja vaivatonta

Monipuolinen Helsinki on helposti saavutettavissa julkisen liikenteen avulla. Välimatkat ovat pääkaupungissamme lyhyet, joten liikkuminen paikasta toiseen on nopeaa. Joukkoliikenne on sujuvaa ja kattavaa, joten matkat taittaa helposti ratikalla, bussilla, metrolla, lautalla tai junalla.

Joukkoliikenteen avulla pääsee liikkumaan Helsingissä kaikkialle. Jo yhdessä päivässä ehtiikin kiertämään monta nähtävyyttä läpi. Nähtävää riitä niin paikallisille kuin myös muualta tuleville, iästä riippumatta.

Samalla lipulla pääsee kulkemaan kaikissa liikennevälineissä lipun voimassaolon aikana. Lippuja voi ostaa HSL:n sovelluksesta, lippuautomaateista tai myyntipisteistä sekä R-kioskeista. Vuorokausilippu on hyvä vaihtoehto, kun tekee useampia matkoja. Lipun voimassaoloajaksi voi valita yhdestä seitsemään vuorokautta.

Raitiovaunut toimivat hyvin keskustan alueella. Mielessä kannattaa pitää raitiovaunu numero kaksi. Sen reitin varrella on monia kaupungin nähtävyyksiä. Raitiovaunu numero neljä tarjoaa elämyksiä arkkitehtuurin ystäville ja numero kuuden reitti sopii designista kiinnostuneille.

Helsingissä on monipuolinen ja kattava julkinen liikenne.

Luonto keskellä kaupunkia

Monipuolinen Helsinki tarjoaa myös mahdollisuuden luonnosta nauttimiseen. Siitä pitävät huolen pääkaupungin lukuisat, viehättävät puistot sekä luontokohteet. Helsinki onkin harvoja pääkaupunkeja, joissa luonto on koko ajan lähellä. Ei tarvitse mennä kuin puolen tunnin päähän keskustasta ja on mahdollista päästä kokemaan luonnontilassa olevia metsiä. Jos kaupungin vilinä alkaa ottamaan voimille, tarjoaakin lähellä oleva luonto oivallisen mahdollisuuden lepohetkeen.

Viikki-vanhankaupungin luonnonsuojelualue sekä Kallahdenniemi ovat kaupungin parhaimpia luontokohteita. Kallahdenniemellä pääse ihailemaan harjumaisemia sekä vedenalaisia särkkiä. Kallahdenniemen rantaniitty sekä Kallahdenharju ovat suojelualueita. Alue sijaitsee Vuosaaressa.

Vanhankaupungin luonnonsuojelualue ja Vanhankaupunginkoski Viikissä tarjoavat myös upeita elämyksiä. Siellä pääsee retkeilemään kauniiseen luontoon ja saa kosketuksen maalaiselämään lehmineen. Vanhankaupunginkosken alue on myös suosittu kalastuspaikka.

Tunnettuja puistoja ovat muun muassa Etelä-Helsingin Tähtitorninvuori ja Kaivopuisto sekä ydinkeskustassa sijaitsevat Esplanadinpuisto ja Vanha kirkkopuisto. Suunnaksi kannattaa ottaa myös Haagan alppiruusupuisto. Kukinnan aikana rodopuisto hurmaa kauneudellaan ja kukkameren loistollaan. Monipuolinen Helsinki tarjoaa nautittavaa ihan jokaiselle.

Monipuolinen ja kaunis luonto on Helsingissä aina lähellä.