Naantalin vanhakaupunki on lumoava

Naantalin vanhakaupunki – värikäs kaupunginosa

Naantalin vanhakaupunki henkii ihanaa, menneen ajan tunnelmaa ja henkeä. Nautitko ostosten tekemisestä tunnelmallisissa, pienissä putiikeissa? Haluatko seikkailla pienillä kapeilla kujilla, joita ympäröivät toinen toistaan upeammat, värikkäät puutalot ja huvilat? Tai rakastatko istua merenrannalla nauttien meri-ilmastosta seuraten samalla kaupungin vilinää?

Jos vastasit kaikkiin kysymyksiin kyllä, silloin tulet viihtymään Naantalin vanhassa kaupungissa erinomaisesti. Tämä historiaa ja keskiajan tunnelmaa huokuva kaupunginosa tarjoaa paljon erilaista nähtävää ja koettavaa.

Vanhankaupunki henkii historiaa ja nostalgiaa

Naantalin vanhakaupunki on syntynyt birgittalaisluostarin ympärille. Kaupungin sokkeloiset kujat johdattavat seikkailuihin ja vievät kauniiden puutaloyhteisöjen luokse.

Nämä tunnelmalliset ja värikkäät puutalot ovat peräisin aina 1700- ja 1800-luvuilta saakka. Vieriviereen rakennetut talot loistavat kilpaa auringon kanssa kaikissa upeissa väreissä, saaden ympäristön hehkumaan lämmintä tunnelmaa.

Oman lisäilmeensä kaupunkikuvaan tuovat myös Naantalin kaunis, vanha satama-alue sekä siellä sijaitseva näköalatorni.

Mitä tehdä Naantalin vanhassa kaupungissa?

Naantalin vanhakaupunki on pullollaan tunnelmallisia kahviloita ja ravintoloita, ihania putiikkeja sekä gallerioita. Kahviloissa ja ravintoloissa pidät helposti virkistävän tauon kaupunkikierroksen lomassa, samalla nauttien toinen toistaan ihanammista herkuista ja ruoista.

Herkkuhetken jälkeen jaksat taas jatkaa seikkailua vanhan kaupungin sydämessä ostoksia tehden ja taiteesta nauttien. Taiteen ystävien kannattaakin ottaa suunnaksi Mannerheiminkatu. Sen varrelta löydät lukuisia erilaisia gallerioita, jotka vievät taiteenmaailmaan. Taiteen ystäviä hemmotellaan myös teatteriesityksillä, sillä teattereita kaupungista löytyy useampia.

Kuparivuoren kaunis luonto soveltuu hyvin retkeilyyn

Tämä vanhakaupunki tarjoaa myös upeita merellisiä maisemia ja lumoavan kaunis luonto on koko ajan lähellä. Tämän takia Naantali on myös hyvä retkeilykohde vaihtoehto koko perheelle.

Erityisesti Kuparivuoren ympäristö soveltuu hyvin retkeilyyn. Kuparivuori on kallioaluetta, joka on suosittu ulkoilualue myös paikallisten keskuudessa. Erilaisia kävelyreittejä alueelta löytyy lukuisia.

Kuparivuoren huipulla olevalta aukiolta aukeaa kaunis maisema merelle ja kaupungin ympäristöön. Näköalapaikka soveltuu hyvin esimerkiksi piknikin viettoon. Tältä näköalapaikalta pystyt näkemään niin Muumimaailman kuin myös Kultarannan, joka tunnetaan presidenttimme kesäasuntona.

Kuparivuorelta löytyy myös leirintäalue, Naantali Camping. Naantali Camping sijaitsee kivenheitonpäässä keskustasta, meren välittömässä läheisyydessä. Leirintäalueelta löytyy paikkoja niin matkailuautoille kuin myös telttailijoille. Alueelta on myös mahdollisuus vuokrata mökkejä.

Naantali soveltuu retkeilyyn

Opastetut kierrokset tarjoavat paljon tietoa Naantalin historiasta

Naantalin vanhaan kaupunkiin pystyy tutustumaan loistavasti omatoimisesti tai osallistumalla opastetulle kierrokselle. Oppaiden johdolla tehdyt kierrokset antavat paljon informaatiota kaupungin historian eri vaiheista ja kuulet myös paljon kiehtovia tarinoita Naantalin liittyen. Opastettuja kierroksia pidetään niin suomen kuin myös englannin kielellä, joten ne sopivat hyvin myös ulkomaalaisille turisteille.

Opastettuja kierroksia järjestetään erityisesti kesäisin. Kierroksia järjestetään eri teemoilla. Suosituimpia kierroksista ovat ”Keskiaikaisen luostarikierroksen salat” sekä ”Vanhan kaupungin kierros”.

Erityisesti lasten suosiossa on puolestaan opastettu ”Risto Räppääjä – elokuvien jalanjäljillä” – kierros, joka vie nimensä mukaisesti Risto Räppääjä elokuvien maailmaan. Kierroksen aikana tutustutaan muun muassa elokuvasta tuttuihin kuvauspaikkoihin.

Naantalin vanhakaupunki on loistovalinta ihan jokaiselle

Naantalin vanhakaupunki tarjoaa nähtävää ja koettavaa kaiken ikäisille ja eri elämäntilanteissa oleville. Erilaisia aktiviteetteja ja tekemistä paikka tarjoaa lukuisia. Kerää kaveriporukka kasaan ja lähden minilomalle Naantaliin tai pakkaa koko perhe autoon ja ota suunnaksi tämä ihana kaupunki. Naantali soveltuu ihan jokaiselle!