Nuuksion kansallispuisto – lumoavia maisemia

Nuuksion kansallispuisto on upea luontokohde, joka löytyy aivan pääkaupunkiseuden sydämestä. Kansallispuisto on loistava retkikohde kaikenikäisille, sillä se tarjoaa upeita kokemuksia luonnossa ihan jokaiselle. Järvet, laaksot, lammet, metsät ja kalliot ihastuttavat kauneudellaan ja tarjoavat pakopaikan kaupunkien vilskeestä. Nuuksi onkin loistava paikka akkujen lataamiseen hektisen arjen keskellä.

Nuuksion kansallispuisto on helposti saavutettavissa. Kansallispuisto sijaitsee Vanhan Porintien ja Turunväylän välissä, Kehä III välissä. Myös julkiset kulkuyhteydet ovat kansallispuistoon hyvät, joten tänne on helppo saapua myös ilman omaa autoa. Pääsisäänkäynti sijaitsee Haukkalammella. Alueella pääsee liikkumaan hyvin myös pyörätuolin tai lastenvaunujen kanssa. Paikka soveltuukin hyvin koko perheelle.

Nuuksion kansallispuistossa on upeat maisemat.

Monipuliset retkeilymahdollisuudet

Nuuksiosta löytyy monia erimittaisia vaellusreittejä, joista jokainen pystyy valitsemaan itsellensä sopivimman. Nähtävää ja koettavaa riittää kaikille. Yhteensä merkittyjä reittejä on jopa noin 33 kilometriä. Opasteet reittien varsilla auttavat pysymään oikealla reitillä, eikä eksymistä Nuuksion alueelle tarvitse pelätä. Alueelta löytyy myös telttailualueita, laavuja, varaustupia sekä keittokatoksia, joten myös yön yli kestävät vaellusretket ovat mahdollisia. Reittejä kehitetään jatkuvasti Metsähallituksen, Solvallan urheiluopiston sekä lähikuntien kanssa.

Nuuksiossa onnistuu patikoinnin lisäksi myös uiminen, kalastus, kiipeily, pyöräily sekä hiihtäminen. Lisäksi marjastus- ja sienestysmaastot ovat erittäin hyvät.

Puistossa elää kymmenittäin eri kasvi- ja eläinlajeja, joista osa on uhanalaisia. Luonnon moninaisuus johtuu vaihtelevasta ympäristöstä, johon on puolestaan vaikuttanut rikkonainen kallioperä ja sijainti eteläisessä Suomessa. Puisto muodostaa osan Nuuksion järviylängöstä.

Nuuksion kansallispuistossa on upea retkikohde kaikenikäisille.

Luontokeskus Haltia – tutustumismatka Suomen luontoon

Luontokeskus Haltia on näyttely- ja tapahtumakeskus, joka sijaitsee Nuuksion alueella, Pitkäjärven maisemissa. Luontokeskus Haltiassa pääsee tutustumaan erilaisten näyttelyiden avulla maamme upeaan luontoon ja kaikkiin eri vuodenaikoihin.

Päänäyttelyn lisäksi luontokeskuksessa on vaihtelevia ulkonäyttelyistä sekä gallerianäyttelyitä. Erilaisia luontopanoraamoja Haltiasta löytyy kuutisenkymmentä. Näyttelyihin toi tutustua opastetusti tai itsenäisesti.

Luontokeskus Haltiasta löytyy myös ravintola sekä pieni myymälä, josta voi ostaa esimerkiksi tarpeellisia tarvikkeita vaellusta varten sekä luontoaiheisia kirjoja. Pihalla on kota eväiden syömistä varten. Infosta puolestaan voi vuokrata vaikka kanootin, lumikenkiä tai rinkan vaellusta varten.

Luontokeskus Haltialassa voi pitää myös yksityistilaisuuksia, kuten syntymäpäiväjuhlia, tai yritystapahtumia, esimerkiksi virkistyspäiviä.