Vantaa tarjoaa monipuolista tekemistä lapsiperheille.

Vantaa – monenlaista tekemistä lapsiperheille

Vantaa tarjoaa monenlaista tekemistä lapsiperheille. Alueella on monipuoliset kulttuuri- ja taidepalvelut, jotka tarjoavat monenlaista tekemistä ja puuhaa lapsiperheille. Ympäri kaupunkia järjestetään muun muassa erilaisia tapahtumia, kuten satu- ja askartelutuokioita, BabyKino-tapahtumia sekä maksuttomia näytöksiä. Lisäksi kaupungista löytyy lukuisia mielenkiintoisia käyntikohteita, jotka tarjoavat ihmeteltävää koko perheelle.

Fazer Experience Vierailukeskus – tutustumismatka Fazerin makumaailmaan

Vantaalla sijaitseva Fazer Experience vierailukeskus sopii niin ryhmille kuin myös yksittäisille kävijöille ja lapsiperheille. Oppaan johdolla pääsee tutustumaan Fazerin tiloihin, toimintaa ja tuotevalikoimaan noin tunnin kestävän kierroksen aikana. Kierroksen odotetuin osuus on varmasti monen mielestä Fazerin herkullisten tuotteiden maistelu.

Suklaakoulussa pääsee tutustumaan lähemmin suklaan saloihin ja makuihin. Pullakoulussa puolestaan tutustutaan leivonnan saloihin ja kokkikoulussa valmistetaan maistuva illallinen kokoin johdolla. Fazerin vierailukeskuksessa on mahdollista järjestää myös monia erilaisia tapahtumia, kuten esimerkiksi lasten syntymäpäiväjuhlat.

Vantaalla sijaitseva Fazerin vierailukeskus tarjoaa paljon tekemistä ja koettavaa koko lapsiperheelle.

Lastenkulttuurikeskus Pessi Tikkurila ja Toteemi Myyrmäki – kulttuuritoimintaa lapsiperheille

Tikkurilassa sijaitsee Lasten kulttuurikeskus Pessi ja Myyrmäessä Lastenkulttuurikeskus Toteemi. Vantaa tarjoaakin paljon tekemistä lapsiperheille myös kulttuuriin liittyen. Lapsille on tarjolla monenlaista harrastustoimintaa, esityksiä, kerhoja sekä taidekursseja ja taideopetusta. Kulttuurikeskukset järjestävät ohjelmaa niin perheille kuin myös päiväkotiryhmille ja kouluille. Ohjelmaan kuuluvat muun muassa vauvojen värikylvyt sekä perheen pienimmille suunnatut taideaamut.

Kulttuurikaruselli- esitteestä löytyy paljon tietoa lapsille ja lapsiperheille suunnatusta kulttuuritarjonnasta sekä kulttuurikeskusten tapahtumista Vantaan alueella. Esite löytyy sähköisessä muodossa ja esitteitä on myös jaossa Vantaa-infoissa, kirjastoissa sekä kulttuuritiloissa.

Vantaan ilmailumuseo tarjoaa erilaista tekemistä ja ihmeteltävää lapsiperheille.

Suomen ilmailumuseo – lentokoneita ja ilmailuhistoriaa

Suomen ilmailumuseo sijaitsee Vantaalla ja tarjoaa monipuolista tietoa lentokoneiden maailmasta ja Suomen ilmailuhistoriasta. Museossa on kaksi näyttelyhallia sekä välihalli, jossa on vaihtuvia erikoisnäyttelyitä.

Perusnäyttelyissä on esillä lentokoneita eri aikakausilta niin sotilas-, matkustus- kuin harrastusilmailun saralta. Lentokoneita on näyttelyssä yhteensä 70 ja tämän lisäksi museosta löytyy paljon ilmailuun liittyviä esineitä. Erikoisnäyttelyiden teemat vaihtelevat ja liittyvät ilmailuaiheeseen.

Ilmailumuseossa on myös mahdollista päästä kokeilemaan lentämistä lentosimulaattorin avulla. Simulaattoreita on kolme erilaista: siviili-, retro- sekä hävittäjäsimulaattori. Simulaattorit sopivat noin 10-vuotiaasta ylöspäin ja on suositeltavaa varata aika simulaattoriin jo etukäteen. Museossa pidetään lisäksi erilaisia tapahtumia sekä työpajoja.