Vantaa – Suomen neljänneksi suurin kaupunki

Vantaa sijaitsee pääkaupunkiseudulla lähellä Suomenlahden rannikkoa. Kaupunki on hyvien kulkuyhteyksien varrella, niin kansallisesti kuin myös kansainvälisesti. Kaupunki jakautuu seitsemään suuralueeseen, joista suurimmat ovat Tikkurila ja Myyrmäki. Kaupunki on Suomen neljänneksi suurin ja asukkaita siellä on noin 230 000.

Kaupungilla on pitkä historia, sillä Helsingin maalaiskunta perustettiin vuonna 1865 ja Vantaan kauppalaksi se muutettiin 1972. 1950-luvulta lähtien Vantaata on rakennettu kaupungiksi.

Vantaalta löydät monipuoliset palvelut, kulttuuritapahtumia sekä suuria kauppa- ja viihdekeskuksia. Kaupungista on mahdollista löytää maaseudun rauhaa, vilkasta kaupunkielämää sekä ihania puutarhakortteleita. Vantaa sopii ihan jokaiselle lapsista aikuisiin!

Vantaalla sijaitsee myös suosittu ja tunnettu tiedekeskus Heureka. Heureka sijaitsee Vantaan Tikkurilassa.

Alue on yksi nopeimmin kasvavia kaupunkeja Suomessa ja kaupunki uudistuukin jatkuvasti. Se on myös maamme suurin työpaikkakeskittymä.

Liikenneyhteydet – reitti ulkomaille ja muualle Suomeen

Vantaan liikenneyhteydet ovat huippuluokkaa ja alue onkin rakennettu liikenneyhteyksien varaan. Junayhteyksien avulla liikut helposti pidempiäkin matkoja. Kehärata puolestaan mahdollistaa nopean liikkumisen pääkaupunkiseudulla.

Lisäksi kaupungin läpi kulkee lukuisia pääteitä, kuten esimerkiksi Kehä III. Oman lisänsä ja helpotuksen liikkumiseen tuovat lukuisat bussiyhteydet sekä pyörätiet.

Kansainvälistenkin yhteyksien kannalta Vantaa on tärkeässä roolissa. Helsinki-Vantaan lentoaseman kautta kulkee vuosittain noin 21 miljoonaa matkustajaa. Kaupunkia voidaankin pitää porttina Eurooppaan ja muualle maailmaan kattavan lentoliikenneverkoston takia. Helsinki-Vantaan lentoasema on myös kauttakulkureitti monelle matkustalle.

Vantaa on portti muualle maailmaan.

Ulkoilualueita ja luontokohteita – monipuolinen luonto aina lähellä

Vantaa on jokien halkomaa aluetta ja suurin osa sen pinta-alasta on metsää sekä peltoympäristöä. Sieltä löytyy lukuisia puistoja, metsiä, viheralueita sekä jokia ja puroja. Monet kauniita luontokohteet, kuten esimerkiksi Länsi-Vantaalla kulkeva Vantaanjoen alue sekä Itä-Vantaan puolella olevan Keravanjoen alue, houkuttelevat ulkoilemaan.

Yksi suosituimmista luontokohteista on Kuusijärven alue, josta pääsee kulkemaan myös Sipoonkorven luonnonsuojelualueelle. Kuusujärvellä on suosittu uimaranta, joka täyttyy väestä ja auringonpalvojista kesähelteillä. Talvella Kuusijärvellä pääsee kokeilemaan ja harrastamaan avantouintia. Alueella toimii myös kahvila Cafe Kuusijärvi.

Ulkoilualueista tunnetuimmat ovat Ojangon ja Petikon alueet. Myös Vantaankosken luontopolku on monen vantaalaisen suosiossa. Laita siis ulkoiluvaatteet päälle ja lähde nauttimaan luonnonrauhasta.

Vantaalla on paljon kauniita luontoalueita.